• Akos

Zöldségleves

Updated: Jun 29

Legkevesebbet a zöldséglevesen kell alakítani, ha vegánná akarjuk tenni. Itt is csak annyi a csavar, hogy zsírmentes is, szóval egészséges.

Hozzávalók:

  • 6-8 fafülgomba

  • 1 kg krumpli

  • 1/2 paszternák (ha van)

  • 1/2 petrezselyem gyökér

  • Egy darab zellergyökér

  • 3 répa

  • 1 fej brokkoli

  • 2 bögre mirelit kelbimbó

  • 1/2 hagyma

  • 1 kk levespor

  • 1/3 kk asafoetida

  • pár csipet bors

  • 1 kk majoranna

  • 1 kk petrezselyem

  • 1,5 kk só

Elkészítése:

  1. Beáztatunk 6-8 db fafülgombát. Ennek jó, ha 30-60 percet ázik.

  2. 1 kg krumplit felkockázunk.

  3. 1/2 paszternákot hosszában félbevágunk (elhagyható, ha nincs).

  4. 1/2 petrezselymet és egy darab zellert bevagdosunk. Ezeket nem vágjuk túl apróra, mert főzés után kivesszük a levesből (én legalábbis ki szoktam, mert nem szeretjük megenni).

  5. 3 répát felkarikázunk.

  6. Egy fej brokkolit falatnyi darabkákra vágunk.

  7. 1/2 hagymát felaprítunk.

  8. Tálkába összekészítjük a fűszereket: 1 kk levesport, 1/3 kk asafoetidát, pár csipet borsot, 1 kk majorannát, 1 kk petrezselymet és 1,5 kk sót.

  9. Felhevíített fazékba öntjük a hagymát és kevés alaplén aranysárgára dinszeteljük.

  10. Utána hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük 1 liter forralt vízzel.

  11. Hozzáadjuk a répát, paszternákot, zellert, petrezselyem gyökeret.

  12. Főzzük 5 percet.

  13. Mehet bele a krumpli és 2 bögre mirelit kelbimbó.

  14. Öntünk rá még egy liter forralt vizet.

  15. Főzzük 8 percet.

  16. Ezután megy bele a brokkoli (amennyi belefér, ami lehet, hogy csak a fele, de sebaj) és a fafülgomba.

  17. Főzzük 7 percet és ezzel kész.




17 views

©2019 Annyira egyszerű blog.