• Akos

Viszket a csípés?

Itt a nyár, jönnek a rovarok, pókok, és bizony “elő-előfordul”, hogy meg-megcsípnek bennünket. Legtöbbször talán a szúnyogok. Van erre egy tippünk, egy nagyon egyszerű kezelési eljárás. A legjobb fájdalomcsillapító, amivel valaha találkoztam rovarcsípés témában.

Kenj a csípésre egy csepp olíva olajat, és dörzsöld meg! Kb egy percen belül elmúlasztja a viszketést.


Az eredeti cikkhez kattints a képre!


Tavaly nyáron rámarkoltam egy darázsra. Nyilván nem szándékosan, mert hát se neki, se magamnak nem akarnék ilyen szinten ártani. Az Élet alkalmat adott rá, hogy a szúnyogcsípésen már rengetegszer kipróbált módszert darázscsípésen is teszteljem. Ez az eset még túl kevés ahhoz, hogy nagy következtetésre jussunk, de az biztos, hogy a fájdalom gyorsan elmúlt és másnap már semmi sem látszott a csípésből. Amikor megkérdezték, hogy van, hirtelen meg sem tudtam mutatni, hol volt.


Van egy kis zöld tubusunk (IKEA), belefér kb fél dl olíva olaj. Ezt nyáron mindenhova visszük, és így sokkal egyszerűbb, mint folyton vakarózni. Ha elég pacifista vagy, még hagyhatod is szerencsétlen szúnyogot, hadd igya tele magát, aztán amikor elrepül, rákensz egyet, bedörzsölöd és minden a legnagyobb rendben.

Amúgy sem muszáj mindent agyonütni, ami a természetből felénk repül. Lehet tartani otthon egy “lepke”hálót. Nekünk van egy, amit hat éve Dóri készített egy tollasütő keretből meg fehér függönyanyagból. Amikor látunk bent egy nem kívánatos zümmögőt (légy, bögöly, szúnyog, méh, darázs…), elkapjuk és kivisszük.

Így a gyerekek azt tanulják, hogy a természet a barátunk, akire vigyázunk. Többek közt azért, mert mi is a részei vagyunk.


Szép nyarat!


Az eredeti cikk itt.

16 views0 comments

Recent Posts

See All