• Akos

Vegán saslik - videóval

A legnagyobb előnye, hogy a gyerekekkel segít megetetni a zöldségeket. :) Mert tepsiben ömlesztve kisütve nem olyan menő, mint botra tűzve! Így az igazi! Ha meg működik, akkor hajrá, legyen saslik.

Hozzávalók:

  • kaliforniai paprika

  • répa

  • cukkíni

  • lilahagyma

  • gomba (például csiperke)

  • (lehetőleg kisebb szemű) krumpli

  • 140g sűrített paradicsom

  • 1 kk grillfűszer

  • esetleg só

Elkészítése:

Mennyiségeket nem írok, mert az egyéni ízpreferencia és a pálcák mérete dönti el, hogy ki miből mennyit szúr fel. Én általában minden másodiknak krumplit teszek a pálcákra.

  1. Falatkákta vágunk: kaliforniai paprikát, répát, cukkínit, lilahagymát, gombát (például csiperke), és (lehetőleg kisebb szemű) krumplit.

  2. Hegyes pálcikákra húzkodjuk őket, vegyesen. Úgy kell ügyeskedni, hogy a pálcikák két vége fel tudjon feküdni egy tepsi két peremére. Ha túl rövidek, az nem jó.

  3. Fél konzerv sűrített paradicsomhoz adunk 1 kk grillfűszert.

  4. Elkeverjük és ezzel megkenjük a pálcikára tűzdelt falatkákat.

  5. Esetleg megsózzuk.

  6. 200 fokon 40-45 perc alatt gyönyörűen megsülnek.




4 views

©2019 Annyira egyszerű blog.