Vegán sajtszósz - videóval
Updated: Nov 12, 2019
Hú, ez mennyei! Olyan szószról beszélünk itt, amiből a recept szerint szűk 1 liter lesz, mégis jó, ha másnapra marad belőle. Majd meglátod!

Az eredeti recept, amit anno találtam valahol, kicsit másképp szólt. Azóta változtattam pár dolgon, ez így most már eléggé rendben van.
Hozzávalók:
60 dkg krumpli felkockázva
1 kk petrezselyem
1/2 kk kurkuma
1/2 kk curry por
1/2 kk füstölt paprika por
1 kk só
pár csipet bors
1/3 kk asafoetida
2 kk citromlé
Elkészítése:
1 liter alaplét forralunk (vagy vizet, amibe sót és vegamixet teszünk).
Ebben 15 perc alatt megfőzzük a krumplit.
Közben egy tálkában elkészítjük a fűszerkeveréket: petrezselyem, kurkuma, curry, füstölt paprika por, só, bors, asafoetida a fenti mennyiségekben.
Amikor a krumpli megfőtt, a turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket.
Adunk hozzá két kiskanál citromlét.
Felöntjük főzőlével, kb addig, hogy ellepje.
Krémmé turmixoljuk és ezzel kész is.
Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.