• Akos

Vegán minestrone - videóval

Updated: Nov 12, 2019

Ez az olasz eredetű és ízvilágú leves egy igazi csoda. Mennyeien finom, tartalmas, laktató, egészséges, és szinte elronthatatlan!!! :)

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli

  • 3-5 répa

  • 2 halványító zeller szár

  • 1 piros kaliforniai paprika

  • 1 hagyma

  • 1/3 kk asafoetida

  • 1 kk kakukkfű

  • 1 kk oregánó

  • 1 kk petrezselyem

  • pár csipet bors

  • 1,5 kk só

  • 1 kk sómentes levespor

  • 140 g sűrített paradicsom

  • 1 marék bébispenót

  • 1 bögre fagyasztott borsó

  • 240 g (1 konzerv) főtt fehérbab

  • 2 ek citromlé

Elkészítése:

  1. Felhevített lábasba öntjük a felaprított zellert és hagymát valamint a felkarikázott répát.

  2. Felöntjük egy centi alaplével, elkeverjük, majd lefedve pároljuk kb 5 percig.

  3. Közben kis tálkába készítjük a fűszereket: asafoetidát, kakukkfűt, oregánót, petrezselymet, borsot, sót és a levesport.

  4. Hozzáadjuk a fűszereket a hagymás alaphoz.

  5. Hozzáadunk 1 konzerv (140g) sűrített paradicsomot is.

  6. Beletesszük a felkockázott kaliforniai paprikát is.

  7. Mehet bele a felkockázott krumpli.

  8. Felöntjük a maradék alaplével.

  9. Rádobunk egy marék bébispenótot.

  10. Ha kell, öntsünk még rá vizet is.

  11. Főzzük kb 5 percig.

  12. Hozzáadjuk a fagyasztott borsót, majd főzzük még 10 percig.

  13. Ekkor beleöntjük a lecsepegtetett babot. Ennek elég csak átmelegednie.

  14. A legvégén öntünk rá 2 ek citromlét, és elkeverjük.


Az egész munka talán fél órát sem vesz igénybe, ha már picit jártasak vagyunk a konyhában. Az eredmény pedig abszolút alkalmas még akár vendégvárásra is.


Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.

16 views

©2019 Annyira egyszerű blog.