Vegán minestrone - videóval
Updated: Nov 12, 2019
Ez az olasz eredetű és ízvilágú leves egy igazi csoda. Mennyeien finom, tartalmas, laktató, egészséges, és szinte elronthatatlan!!! :)

Hozzávalók:
1 kg krumpli
3-5 répa
2 halványító zeller szár
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
1/3 kk asafoetida
1 kk kakukkfű
1 kk oregánó
1 kk petrezselyem
pár csipet bors
1,5 kk só
1 kk sómentes levespor
140 g sűrített paradicsom
1 marék bébispenót
1 bögre fagyasztott borsó
240 g (1 konzerv) főtt fehérbab
2 ek citromlé
Elkészítése:
Felhevített lábasba öntjük a felaprított zellert és hagymát valamint a felkarikázott répát.
Felöntjük egy centi alaplével, elkeverjük, majd lefedve pároljuk kb 5 percig.
Közben kis tálkába készítjük a fűszereket: asafoetidát, kakukkfűt, oregánót, petrezselymet, borsot, sót és a levesport.
Hozzáadjuk a fűszereket a hagymás alaphoz.
Hozzáadunk 1 konzerv (140g) sűrített paradicsomot is.
Beletesszük a felkockázott kaliforniai paprikát is.
Mehet bele a felkockázott krumpli.
Felöntjük a maradék alaplével.
Rádobunk egy marék bébispenótot.
Ha kell, öntsünk még rá vizet is.
Főzzük kb 5 percig.
Hozzáadjuk a fagyasztott borsót, majd főzzük még 10 percig.
Ekkor beleöntjük a lecsepegtetett babot. Ennek elég csak átmelegednie.
A legvégén öntünk rá 2 ek citromlét, és elkeverjük.
Az egész munka talán fél órát sem vesz igénybe, ha már picit jártasak vagyunk a konyhában. Az eredmény pedig abszolút alkalmas még akár vendégvárásra is.
Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.