• Akos

Vegán gulyásleves - videóval

Akárcsak az Annyira egyszerű bableves füstösen, ez is egy magyaros étel, nemcsak vegánná alakítva (a Föld és az állatok szeretete miatt), hanem egészségesre, zsírmentesre is alakítva (az egészségünk szeretete miatt).

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli

  • 3 répa

  • 1/2 petrezselyem gyökér

  • egy darab zellergyökér

  • 1 hagyma

  • 12-14 kisebb csiperke

  • 1 kk füstölt paprika

  • 1,5 kk só

  • 1 kk petrezselyem

  • 1/4 kk kömény

  • 1/4 kk bors

  • 1/3 kk asafoetida

  • 1 kk (sómentes) levespor

  • 1/2 kk nem füstölt paprikapor

Elkészítése:

  1. 1 kg krumplit felkockázunk.

  2. 3 répát felkarikázunk.

  3. 1/2 petrezselymet és egy darab zellert bevagdosunk. Ezeket nem vágjuk túl apróra, mert főzés után kivesszük a levesből (én legalábbis ki szoktam, mert nem szeretjük megenni).

  4. Egy hagymát felaprítunk.

  5. Egy adag gombát feldarabolunk (12-14 kisebb csiperke).

  6. Egy tálkába összekészítjük a fűszereket: 1 kk füstölt paprikát, 1,5 kk sót, 1 kk petrezselymet, 1/4 kk köményt, 1/4 kk borsot, 1/3 kk asafoetidát, 1 kk (sómentes) levesport, és 1/2 kk paprikát, ami nem füstölt.

  7. Felhevített lábasba (inkább fazékba) tesszük a hagymát és kevés alaplén megdinszteljük.

  8. Amikor szép aranysárga, hozzáöntjük a fűszereket.

  9. 10-20 mp-ig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter forralt vízzel.

  10. Mehet bele a répa, zeller, petrezselyem.

  11. Főzzük 5 percig.

  12. Hozzáadjuk a krumplit és a gombát.

  13. Öntsünk rá még fél liter vizet, valószínűleg kelleni fog.

  14. Főzzük 15 percig.

  15. Némi krumplit a turmixgépbe szedünk.

  16. Teszünk hozzá egy darab zeller és petrezselymet.

  17. Felöntjük lével és leturmixoljuk.

  18. Visszaöntjük a levesbe. Ezzel egyrészt sűrítettük a levest, másrészt a zeller és petrezselyem íze intenzívebben átjárja az egészet.

  19. Elkeverjük és kész is.


8 views

©2019 Annyira egyszerű blog.