• Akos

Tavaszi tekercs (zsiradékmentes)

Imádom a tavaszi tekercset!!! Ennek ellenére a kínaiban szinte sosem eszem ilyet, és amikor mégis, azt is megbánom. Mi ugyanis teljesen zsírmentesen táplálkozunk, a gyorséttermi tavaszi tekercs meg tocsog az olajban, ami - ha az ember nincs hozzászokva - egészen visszataszító tud lenni.


És pontosan emiatt ugráltam örömömben, amikor rátaláltam ennek a receptnek az eredetijére.


Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta

  • 1 nagy répa

  • 1 kaliforniai paprika

  • 1/2 hagyma

  • 4 gomba

  • 100g rizstészta

  • 1/4-1/3 kk bors

  • 3 ek szójaszósz

  • 1/2 kk só

  • Kukoricapehely (és esetleg szezámmag)

  • Rizspapír


Elkészítése:

  1. Felcsíkozunk minden zöldséget.

  2. Wokba tesszük a zöldségeket, kevés vízzel, rá a bors, só, szójaszósz.

  3. 25 percig (vagy amíg megpuhul minden) fedő alatt sütjük, néha megkeverve.

  4. Közben megfőzzük a rizstésztát.

  5. Hozzákeverjük a készre párolt zöldségekhez.

  6. Hagyjuk lehűlni.

  7. Megnedvesített rizspapírokat töltünk meg ezzel a töltelékkel.

  8. A nedves tekercseket összetört kukoricapehelybe forgatjuk.

  9. 180 fokon 25 percig sütjük.

  10. Miso-curry szósszal tálaljuk.


Tipp: Lehet más formát is adni neki és bármilyen más tölteléket...


43 views

©2019 Annyira egyszerű blog.