Töltött sütőtök
Szezonális finomság, de szerencsére augusztus végétől tavaszig tart a szezonja. :)

Hozzávalók:
2 kis Hokkaido sütőtök
2 bögre rizs megfőzve
2 répa
1 lilahagyma
1 bögre zellerszár
1 bögre borsó
1 kk kakukkfű
1 kk zsálya
1/2 kk rozmaring
1/3 kk gyömbér
1/4 kk bors
1 kk sómentes levespor
Elkészítése:
Két répát apróra vágunk.
Egy lilahagymát felaprítunk.
Egy bögre zellerszárat felaprítunk.
Wokban kevés vizet forralunk.
Beletesszük a répát, borsót, zellert, hagymát.
Hozzáadjuk a kakukkfűt, zsályát, rozmaringot, gyömbért, borsot, levesport.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a főtt rizst.
Jól elkeverjük.
A két tököt a tetejüknél kibelezzük, és jénaiba tesszük.
Megtöltjük őket a rizses töltelékkel.
A maradékot lehet köréjük tenni a jénaiba.
A tökökre feltesszük a kalapjukat.
A jénait előmelegített sütőbe tesszük, 180C-on 40-45 perc alatt kisütjük.