Töltött sütőtök

Szezonális finomság, de szerencsére augusztus végétől tavaszig tart a szezonja. :)


Hozzávalók:

  • 2 kis Hokkaido sütőtök

  • 2 bögre rizs megfőzve

  • 2 répa

  • 1 lilahagyma

  • 1 bögre zellerszár

  • 1 bögre borsó

  • 1 kk kakukkfű

  • 1 kk zsálya

  • 1/2 kk rozmaring

  • 1/3 kk gyömbér

  • 1/4 kk bors

  • 1 kk sómentes levespor


Elkészítése:

  1. Két répát apróra vágunk.

  2. Egy lilahagymát felaprítunk.

  3. Egy bögre zellerszárat felaprítunk.

  4. Wokban kevés vizet forralunk.

  5. Beletesszük a répát, borsót, zellert, hagymát.

  6. Hozzáadjuk a kakukkfűt, zsályát, rozmaringot, gyömbért, borsot, levesport.

  7. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a főtt rizst.

  8. Jól elkeverjük.

  9. A két tököt a tetejüknél kibelezzük, és jénaiba tesszük.

  10. Megtöltjük őket a rizses töltelékkel.

  11. A maradékot lehet köréjük tenni a jénaiba.

  12. A tökökre feltesszük a kalapjukat.

  13. A jénait előmelegített sütőbe tesszük, 180C-on 40-45 perc alatt kisütjük.







13 views

©2019 Annyira egyszerű blog.