Tésztasaláta - videóval
Egy tuti jó vendégváró! És nemcsak az. Azért szeretem ezt a fogást, mert hidegen is finom, sőt, ez azon kevesek közé tartozik, amik kivételesen hidegen finomabbak.

Hozzávalók:
1/2 lilahagyma
1 kaliforniai paprika
1/2 kígyóuborka
1/2 fej jégsaláta
1 kk só
20 dkg tojásmentes penne tészta
1/2 konzerv kukorica (kb 10 dkg)
3-4 dl Annyira egyszerű veganéz
1 ek citromlé (opcionális)
Elkészítése:
1/2 lilahagymát felcsíkozunk.
Egy kaliforniai paprikát felkockázunk.
1/2 kígyóuborkát felkockázunk.
1/2 fej jégsalátát felaprítunk.
Forralunk 1 liter vizet 1 kk sóval.
Megfőzünk benne 20 dkg tojásmentes penne tésztát.
Amikor beleöntjük a tésztát, és újraforr, utána 1 percig kevergetve főzzük.
Ezután lefedjük és lehúzzuk a tűzről.
Tészta típustól függően 5-10 perc alatt magától megfő. A videóban az Aldi Enjoy free pennéje van, ennek pont 10 perc kell lefedve.
Adunk hozzá 2 ek Annyira egyszerű veganézt.
Ez olaj helyett van, hogy ne tapadjon össze a tészta.
Összekeverjük.
Keverőtálba tesszük a felaprított zöldségeket.
Adunk hozzá 1/2 konzerv kukoricát és a pennét.
Jól megöntjük veganézzel, és elkeverjük.
Adhatunk neki egy löttyintésnyi citromlét.
Lehűtve fogyasztjuk.