• Akos

Szabdzsi - tandoori ízesítéssel

Az első szabdzsi, amit készítettem, ilyen ízesítésű volt. Egy rendezvényen voltam még 2015-ben, és szabdzsit tálaltak fel nekünk ebédre. Soha előtte még nem hallottam ezt a szót, és az étel is annyira új és finom volt, hogy csak ujjongtam magamban. Amikor hazaértem, első dolgom volt beleásni magam a témába. Azóta már van többféle irány is, többféle ízesítés, amit szeretek készíteni, nem éppen autentikus módon, de annál egyszerűbben és gyorsabban. Ez itt egy.

Hozzávalók:

  • 5-6 répa

  • 1/2 hagyma

  • 2 krumpli

  • 1 fej karfiol

  • 1 kk paprikapor

  • 1/3 kk asafoetida

  • 2 kk tandoori fűszerkeverék

  • 1 kk garam masala

  • 1 kk petrezselyem

  • 1 kk levespor

  • 1/4 kk bors

  • 1,5 kk só

  • 10 dkg borsó

  • 1 konzerv (140g) sűrített paradicsom

Elkészítése:

  1. 5-6 répát felkarikázunk.

  2. 1/2 hagymát felaprítunk.

  3. Két krumplit négybe vágunk.

  4. Egy karfiolt falatnyi darabokra vágunk.

  5. Tálkába készítjük a fűszereket: 1 kk paprikaport, 1/3 kk asafoetidát, 2 kk tandoori fűszerkeveréket, 1 kk garam masalát, 1 kk petrezselymet, 1 kk levesport, 1/4 kk borsot és 1,5 kk sót.

  6. Forró fazékban pirítjuk ezeket 10-20 mp-ig, majd öntünk rá 3-4 dl vizet.

  7. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, főzzük 5 percig.

  8. Hozzáadjuk a krumplit és a karfiolt, főzzük még 5 percig.

  9. Adunk hozzá 10 dkg borsót, főzzük 10 percig.

  10. Utána kikeresük a 8 szelet krumplit, kivesszük a turmixgépbe.

  11. Adunk hozzá egy konzerv sűrített paradicsomot (140g).

  12. Felöntjük főzőlével és krémmé turmixoljuk.

  13. A többi levet leöntjük, a turmixolt masszát meg vissza a zöldségekre. Ezzel sűrítjük be.

  14. Átkeverjük, és a szabdzsi kész. Főtt rizzsel vagy valamilyen lepény-kenyérrel tálaljuk.


Tipp: ha nem találod elég intenzívnek az ízesítést (mivel leöntötted a fűszeres főzőlét), lehet fűszerezni a turmixot is.


10 views

©2019 Annyira egyszerű blog.