Szabdzsi - tandoori ízesítéssel
Az első szabdzsi, amit készítettem, ilyen ízesítésű volt. Egy rendezvényen voltam még 2015-ben, és szabdzsit tálaltak fel nekünk ebédre. Soha előtte még nem hallottam ezt a szót, és az étel is annyira új és finom volt, hogy csak ujjongtam magamban. Amikor hazaértem, első dolgom volt beleásni magam a témába. Azóta már van többféle irány is, többféle ízesítés, amit szeretek készíteni, nem éppen autentikus módon, de annál egyszerűbben és gyorsabban. Ez itt egy.

Hozzávalók:
5-6 répa
1/2 hagyma
2 krumpli
1 fej karfiol
1 kk paprikapor
1/3 kk asafoetida
2 kk tandoori fűszerkeverék
1 kk garam masala
1 kk petrezselyem
1 kk levespor
1/4 kk bors
1,5 kk só
10 dkg borsó
1 konzerv (140g) sűrített paradicsom
Elkészítése:
5-6 répát felkarikázunk.
1/2 hagymát felaprítunk.
Két krumplit négybe vágunk.
Egy karfiolt falatnyi darabokra vágunk.
Tálkába készítjük a fűszereket: 1 kk paprikaport, 1/3 kk asafoetidát, 2 kk tandoori fűszerkeveréket, 1 kk garam masalát, 1 kk petrezselymet, 1 kk levesport, 1/4 kk borsot és 1,5 kk sót.
Forró fazékban pirítjuk ezeket 10-20 mp-ig, majd öntünk rá 3-4 dl vizet.
Hozzáadjuk a hagymát és a répát, főzzük 5 percig.
Hozzáadjuk a krumplit és a karfiolt, főzzük még 5 percig.
Adunk hozzá 10 dkg borsót, főzzük 10 percig.
Utána kikeresük a 8 szelet krumplit, kivesszük a turmixgépbe.
Adunk hozzá egy konzerv sűrített paradicsomot (140g).
Felöntjük főzőlével és krémmé turmixoljuk.
A többi levet leöntjük, a turmixolt masszát meg vissza a zöldségekre. Ezzel sűrítjük be.
Átkeverjük, és a szabdzsi kész. Főtt rizzsel vagy valamilyen lepény-kenyérrel tálaljuk.
Tipp: ha nem találod elég intenzívnek az ízesítést (mivel leöntötted a fűszeres főzőlét), lehet fűszerezni a turmixot is.