• Akos

Rakott karfiol - videóval

Volt egy hosszú idő, amikor egyáltalán nem ettünk rakottakat, mert valahogy elfelejtődött a lehetősége is. Aztán eszünkbe jutott, és azóta újra, időről-időre eszünk valami fincsi rakott cuccot. Karfiol, krumpli, vegyes... magyarosan vagy egzotikusan.

Rakott karfiolt — és általában rakottat — lehet készíteni számtalan módon. Ez itt egy. Ahogy a legegyszerűbb, legvegánabb, legegészségesebb, és elég finom is. :)



Hozzávalók:

  • 2bögre rizs

  • 1 l magyaros szósz

  • 1 fej karfiol

  • 1 kk só

  • 1 kk levespor

  • 2 ek zabpehelyliszt


Elkészítése:

  1. Vizet forralunk, hozzáadjuk a sót és a levesport.

  2. Beletesszük a karfiolt, fedő alatt 15 perc alatt megfő. Nem baj, ha nem teljesen puha, mert még sütni is fogjuk.

  3. Csepegtessük le egy tálban a főtt karfiolt.

  4. Egy jénai alját megszórjuk zabpehelyliszttel. Ez azért kell, hogy majd ne süljön le a rakott.

  5. A főtt rizsbe keverünk pár evőkanál magyaros szószt.

  6. A jénaiba teszünk egy réteg rizst.

  7. Erre teszünk egy réteg karfiolt.

  8. Ezt megöntözzük szósszal.

  9. Megint jöhet egy réteg rizs. Megint karfiol.

  10. Megint szósz…

  11. Lehet még egy réteg, ha nagy mennyiségben készítjük.

  12. Lefedjük a jénait és 200 fokon sütjük fél órát.

  13. Fedő nélkül még kb 15 percet sütjük, hogy megpiruljon a teteje.


Például saját készítésű savanyú uborkával fogyasztjuk.


11 views

©2019 Annyira egyszerű blog.