• Akos

Polentatorta

A turbózott polenta! Azt hiszem, hogy ez saját agyszüleményem (volt valamikor), ami persze nem jelenti azt, hogy másnak nem juthatott eszébe ugyanez. Végülis nem olyan ez mint a váltóáram feltalálása. Attól függetlenül a polentatorta egészségesebb és finomabb mint a váltóáram. :D

Hozzávalók:

  • 1/2 hagyma

  • 1/2 kaliforniai paprika

  • 1,5 kk só

  • 1 kk levespor

  • 1/3 kk asafoetida

  • 40 dkg mirelit zöldség (karfiol, répa, borsó például)

  • 10 dkg spenót

  • pár csipet bors

Elkészítése:

  1. 1/2 hagymát felaprítunk.

  2. 1/2 kaliforniai paprikát felkockázunk.

  3. Tálkába készítjük a fűszereket: 1 kk sót, 1 kk levesport, 1/3 kk asafoetidát.

  4. Forralunk egy liter vizet, teszünk bele 1/2 kk sót.

  5. Kb 40 dkg mirelit zöldséget megfőzünk a zacskón található módon (általában max 10 perc).

  6. A zöldségek főzőlevével aztán dinszteljük kicsit a hagymát, majd 100g spenótot adunk hozzá.

  7. Ezeket kevergetve sütjük.

  8. Pár csipet borsot is adunk hozzá.

  9. Amikor teljesen összeszottyad a spenót, akkor kész.

  10. A főzőléből 6 dl-t egy lábasba öntünk, felforraljuk.

  11. Beleöntjük a fűszereket, majd 20 dkg kukoricadarát adunk hozzá apránként. Kicsit beleöntünk, sűrűn kevergetjük, majd megint egy kicsit beleöntünk, stb. Így biztosítjuk, hogy nem lesz összecsomósodva a polentánk.

  12. Kevergetve főzzük még 5-6 percig, amíg jó sűrű nem lesz.

  13. Utána mehet bele a hagymás spenót.

  14. Aztán a zöldségek.

  15. Végül a paprika.

  16. Az egészet elkeverjük, majd tortaformába öntjük.

  17. Hagyjuk szépen kihűlni, dermedni.

  18. Valamilyen szósszal tálaljuk (például borsos répaszósszal).


23 views

©2019 Annyira egyszerű blog.