• Akos

Polenta - videóval

Egyszer régen olvastam a Funtineli boszorkány című rettenet regényt. Amellett, hogy irgalmatlanul hosszú és vontatott, folyton puliszkáért mentek le a faluba a hegyen lakó főszereplők. Valószínűleg az nem pont ilyen puliszka volt, mert ezért igazán nem hatékony több kilométert gyalogolni a nagy erdélyi hegyi hóban, amikor egyszerűen megfőzhető néhány összetevőből.

Polenta vagy puliszka, a kukorica egyik csodája!

Hip-hop-pik-pak kész, alig van vele munka, és nagyon laktató, tápláló étel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara

  • 1/2 kk só

  • 1 kk levespor

  • 1/4 kk bors

  • kevés vegán margarin

Elkészítése:

  1. 6 dl vizet forralunk.

  2. Adunk hozzá 1/2 kk sót, 1 kk levesport és 1/4 kk borsot.

  3. 20 dkg kukoricadarát adunk hozzá apránként. Kicsit beleöntünk, sűrűn kevergetjük, majd megint egy kicsit beleöntünk, stb. Így biztosítjuk, hogy nem lesz összecsomósodva a polentánk.

  4. Kevergetve főzzük még 5-6 percig, amíg jó sűrű nem lesz.

  5. Minimális növényi margarinnal kikenünk egy jénai fedelet.

  6. Belekanalazzuk a masszát.

  7. Eligazgatjuk a tetejét egyenesre és hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, úgy szilárdul meg. Amikor kész, már késsel is lehet szelni.


7 views

©2019 Annyira egyszerű blog.