Polenta - videóval
Egyszer régen olvastam a Funtineli boszorkány című rettenet regényt. Amellett, hogy irgalmatlanul hosszú és vontatott, folyton puliszkáért mentek le a faluba a hegyen lakó főszereplők. Valószínűleg az nem pont ilyen puliszka volt, mert ezért igazán nem hatékony több kilométert gyalogolni a nagy erdélyi hegyi hóban, amikor egyszerűen megfőzhető néhány összetevőből.

Polenta vagy puliszka, a kukorica egyik csodája!
Hip-hop-pik-pak kész, alig van vele munka, és nagyon laktató, tápláló étel.
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
1/2 kk só
1 kk levespor
1/4 kk bors
kevés vegán margarin
Elkészítése:
6 dl vizet forralunk.
Adunk hozzá 1/2 kk sót, 1 kk levesport és 1/4 kk borsot.
20 dkg kukoricadarát adunk hozzá apránként. Kicsit beleöntünk, sűrűn kevergetjük, majd megint egy kicsit beleöntünk, stb. Így biztosítjuk, hogy nem lesz összecsomósodva a polentánk.
Kevergetve főzzük még 5-6 percig, amíg jó sűrű nem lesz.
Minimális növényi margarinnal kikenünk egy jénai fedelet.
Belekanalazzuk a masszát.
Eligazgatjuk a tetejét egyenesre és hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, úgy szilárdul meg. Amikor kész, már késsel is lehet szelni.