• Akos

Nyers tavaszi tekercs - videóval

Updated: Nov 12, 2019

Az "igazi" tavaszi tekercsnek az a baja, hogy tocsog az olajban. Viszont amúgy meg tökjó kis kaja lenne. Ez indított kísérletezésre anno. Nem is kellett sok kreativitás hozzá, hogy megszülessen a nyers tavaszi tekercs. Előnyei:

  • Megmaradnak benne a vitaminok és enzimek (amik sütéskor tönkremennek)

  • Nem lesz büdös a lakás

  • Nem fogyasztunk el észrevétlenül egy csomó rákkeltő zsiradékot.

  • Egy jó szósszal isetni finom!

  • Meglepő, de laktató!


Hozzávalók:

  • Káposzta csíkozva

  • Répa csíkozva

  • Kígyóuborka csíkozva

  • Kaliforniai paprika csíkozva

  • Fejes saláta levelek

  • Rizspapír (tavaszi tekercs papír)


Elkészítése:

  1. Felcsíkozzuk a zöldségeket.

  2. Egy rizspapírt egy pillanatra betartunk a csap alá.

  3. Egy lapostányérra fektetjük, és várunk kb egy percet.

  4. Ráteszünk egy szép levél salátát.

  5. Erre párhuzamosan teszünk pár csík paprikát, uborkát, káposztát és répát.

  6. A videóban látható módon összegöngyöljük a meglágyult rizspapírt. Vagyis: Felhajtjuk az alját, rá a csíkozott zöldségre, majd lehajtjuk a tetejét is. Legyünk óvatosak, mert könnyen szakad. Ezután oldalról behajtjuk az egyik felét, majd hengerré görgetjük. Így — mivel a rizspapír tapad amikor nedves — egy alul-felül zárt hengert kaptunk.



Tipp: próbáld ki variációnak, hogy egy kis avokádót is teszel bele, attól krémesebb lesz.


Megjegyzés: az itt felsoroltak helyett vagy mellé bármilyen más zöldséget lehet használni, ízlés és hangulat kérdése. :)


Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.

24 views

©2019 Annyira egyszerű blog.