• Akos

Mi mindent próbáltam a gyógyulásért... amíg végül sikerült!

Updated: Dec 3, 2019

Hogyan gyógyultam meg egy gyógyíthatatlan betegségből:


Nem vagyok orvos, táplálkozási tanácsadói végzettségem pedig nem került Magyarországon honosításra. Ez a bejegyzés a tapasztalataimat írja le, mindenki saját felelősségére használja őket vagy sem.2003-ban diagnosztizáltak colitis ulcerosa, vagyis fekélyes vastagbélgyulladással. Hála a magyar egészségügynek, nem kezeltek olyan durván, mint egyeseket, akikről hallottam, hogy fél év alatt agyon szteroidozták és esetenként műtötték őket. Nekem írtak egy “ártani nem árt” gyógyszert, hogy szedjem életen át, és ennyi.


Mivel az orvostudomány mai állása szerint ez nem gyógyítható, gyorsan továbbálltam.


Ha nem vagy hajlandó elfogadni, hogy életed egy rom marad,

akkor esetleg tudsz rajta javítani.


Elkezdtem alternatív gyógymódokat keresni, és igen, a végére megtaláltam a gyógyulást. Ma már 100%-ban gyógyult vagyok, és ez 15 év küzdelem után határtalan örömmel tölt el.


Két dolog, amiben hiszek:

  1. Bárki meggyógyulhat bármiből, nincs gyógyíthatatlan betegség.

  2. A gyógyuláshoz kell hit, és egy olyan mértékű elszántság, hogy BÁRMIT hajlandó legyek megtenni érte.


Erről a második pontról szól ez a bejegyzés, arról, hogy mi mindent voltam kész bevállalni a gyógyulásomért.


2009-ben mentem keresztül egy hatalmas szemléletváltáson, amikor is elkezdtem kételkedni a fizikai világ kizárólagosságában. Ezért nyíltabb lettem egyes ezoterikus dolgok és alternatív gyógymódok felé is.

Azzal kezdtem az alternatív öngyógyításomat, hogy elvégeztem Hira Ratan Manek (HRM) Sungazing, vagyis napnézés programját. Ez egy legalább 270 napos folyamat, amikor első nap 10 másodpercig kell a felkelő vagy lenyugvó napba nézni. A második nap 20 másodperc, a harmadik nap 30 mp, és így tovább, egészen a 270-edik napig, amikor 45 percen keresztül végezzük. Ennyi infóval még senkinek nem javaslom belevágni! Amúgy nem vakultam meg, sőt, javult a látásom(!).

Önmagában ez nem hozott gyógyulást, sem változást az állapotomban, DE sokkal nyitottabb lettem a természet, a nem látható dolgok és a spiritualitás felé. Ez egyébként általában ezzel a folyamattal jár, ahogy olvastam fórumokon.


Azt is hozta a Sungazing, hogy 2010-ben letettem az állathús evésének szokását. Elkezdtem észrevenni, hogy amikor húst eszek, az mindig hasfájással, puffadással jár, és károsan hat az állapotomra. Ezért vegetáriánus lettem, körülbelül 2010 tavaszán.


2012-ben nyers vegán étrendre váltottam. Úgy okoskodtam, hogy visszatérek a természetbe, akkor meg fogok gyógyulni, mert már akkor is hittem, hogy a test meggógyítja önmagát, ha nem állunk az útjába. Később elmondom, mi volt itt a hiba, miért nem működött ez a módszer.

Szóval, 3 hónapig nyers krékereket aszaltam, csírákat nevelgettem, salátákat ettem, stb. Nem volt könnyű! Nagyon nehéz volt, mert mindenhová vinni kellett az ételeket, és ezek nem hipp-hopp megfőzhető dolgok, hanem 24 órán át aszalni kell, vagy pácolni, stb, vagyis állandóan előre kellett gondolkozni. Aztán meg nem lehet elutazni, ha tele van az aszaló, szóval úton-útfélen logisztikai és egyéb probléma volt. Plusz, mivel nem is hozott gyógyulást (javulást), elhagytam ezt az étrendet, visszatértem a vegára.


2012-ben egy barátom mutatott egy öngyógyító módszert, ami nem más, mint a Reiki. Hú, azonnal rákattantam, ez nekem is kell! Elvégeztem az 1-es, 2-es, 3-as szintű tanfolyamokat, kezeltem magam energiával, és bár apróbb dolgokat szépen lehet vele kezelni, a colitis ulcerosa ügyében nem hozta a várt eredményt.


Ugyanebben az évben és a következőben komoly erőkkel igyekeztem a betegségem lelki okait feltárni. Hittem, és hiszem ma is egyébként -, hogy minden fizikai tünet mögött van egy lelki ok. Amikor megoldjuk a lelki okot, megoldódik vagy meg tudjuk oldani a fizikai tünetet is. Ez a folyamat sok-sok önvizsgálatot, kutatást, elmélekdést, elmélyülést igényelt.


2013-ban megtanultam meditálni. Ez már önmagában egy olyan ajándék ettől a betegségtől, hogy megérte. Azóta is minden nap meditálok, és vallom, hogy enélkül nem élünk teljes életet. Aki rendszeresen meditál, olyan mélységekbe juthat el önismeret terén, olyan erőforrásokhoz fér hozzá, amikről az átlagemberek nem is tudják, nem is hinnék, hogy látezik. Mindezektől függetlenül nem hozott gyors áttörést a gyógyulásomban.


Körülbelül 2011-2012-ben ismertem meg Louise L. Hay munkásságát. Könyveiben ő is arról írt, hogy a betegségek lelki eredetűek, és a pozitív megerősítések alkalmazásával ő például legyőzött egy rákot. Nemcsak egészségügyi, hanem minden, az életünkben jelen lévő krónikus problémára működnek, legyen az anyagi, párkapcsolati, vagy egyéb. Ezzel amúgy ma is egyetértek, a gondolataink teremtő ereje többször bebizonyosodott számomra, de a betegségem túl makacs volt, az továbbra is megmaradt.


2014-ben megpróbáltam átállni fénytáplálkozásra. 27 napig nem ettem semmit, csak higított gyümölcslevet ittam. Tökjól ment, erős voltam, tünetmentes, fókuszált és béke volt bennem. De nem tudtam tovább csinálni, az étel iránti vágy túl erős volt, én meg nem. Ettem, és idővel visszatértek a tüneteim.


2015-ben megpróbálkoztam egy kineziológus segítségét igénybe venni. Arra volt hivatott, hogy a mélyen, a tudatalattiban rejlő okokat segítsen feltárni és megszüntetni. Átmeneti enyhülést hozott, egy hosszabb nyugalmi időszakot, de hosszútávon nem működött.


2016-ban találtm egy könyvet, angolul, a “Hogyan gyógyítst meg a Colitist 10 nap alatt”. Mai fejemmel már a címe is abszurd. De akkor ezt is megpróbáltam. A könyv szerint a colitis nem más mint gomba. Az egészséges vastagbélben a baktérium/gomba arány kb 80/20. Valamilyen külső behatás (például antibiotikumos kezelés) kiöli a baktériumokat, de a gomba túl szívós, ezért azt nem. Erre a gomba - nem lévén ellenfele - elburjánzik. Így a szervezet gyulladást hoz létre, hogy visszaszorítsa, de a gombának ez a “hő” kevés, és ezért van, hogy a bategség “örökös”. De a szerző bemutatja, hogyan lehet a gombát kiirtani. Só, savanyú káposzta, kókuszzsír és olajos magvak. Lényegében ezt kell fogyasztani, semmi gyümölcs, semmi szénhidrát, semmi semmi.

Ezt is bevállaltam, bár pár nap után már hánynom kellett, ha az evésre gondoltam, mert úgy vágytam az édes ízre, használni azonban nem használt, sőt, tomboltak a tüneteim. Ma már tudom, hogy ez a módszer talán a legrosszabb, amit tehetsz magaddal (még akkor is, ha nincs colitised!!!)


Volt egy időszak, amikor megpróbáltam facsart káposztalét inni. Naponta 4x2,5 decit! Egy hónapon át csináltam, de látható hatása nem volt. Csak próbáld ki, érzed majd, milyen elszántság kell hozzá… :D


Próbáltam akupunktúrát. Próbáltam jóga ászanákat. Gyertyaállás, fejenállás, és hasonlók. Ezek mind jó dolgok, de önmagukban keveseknek bizonyultak. Felkerestem egy parapszichológust, egy barátomat, aki megintcsak — de a kineziológusnál jobban — segített megismernem önmagamat és a tudatalattim rejtelmeit.


Így visszaemlékezve, körülbelül ezek a legfontosabb állomásai a keresésemnek. És itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor végre megtaláltam a megoldást. Íme:


A colitisből vagy crohn’s-ból meggyógyulni nem egy hipp-hopp, párnapos folyamat. Ezek krónikus betegségek, amiből teljesen felépülni, véglegesen meggyógyulni hónapokat vesz igénybe. De a megfelelő módszerrel az enyhülés rövid idő alatt jelentkezik, nekem mondhatom azonnal így volt.


Első lépés: gyógyító étrend:


Reggeli, ebéd: smoothie, gyümölcsturmix. Lásd a Gyümölcsturmix című bejegyzést

Vacsora: krumpli és egyéb diétás zöldségek.

Hozzá egy pohár préselt zöldséglé: cékla, répa, saláta, zellerszár

Inni csak vizet, három litert naponta, erről egy másik bejegyzést már írtam.


Ez igen szűk, eleinte unalmas, de ez a legkímélőbb étrend! Ezt kell követni addig, amíg a tünetek meg nem szűnnek. Van még pár lehetséges ételvariáció, ha érdekel, keress meg, segítek.


Egy viszonylag lassú, de biztos fejlődést hozó folyamat után végül elérkezünk oda, amit ez az oldal képvisel, a gyógyulás utáni étrend. Lásd A tényleg egészséges táplálkozás című bejegyzést.


És nagyon fontos: az ételkombinációs táblázat. Ez a lelke a dolognak!


Az ételkombinációs táblázat. Ez a lelke a módszernek!

Ezért van, hogy nem működik semmilyen egészségesnek mondott étrend, ha colitises vagy crohn beteg az ember. Mert a nyers vegán torta keveri a zsírt (mandula) meg a gyümölcsöt (eper) meg az avokádót. Persze, hogy nem tesz jót!


Csak a teljes értékű növényi étrend működik! Magas szénhidráttartalom kell, és kerülni a sok fehérjét, kerülni a zsírt! Az extra szűz olíva olajat is! A kókuszzsírt is! Nem jó!


De mitől működött ez az étrend?


A gyulladt bélben a bélflórát vissza kell építeni. A rostban kazdag, könnyen emészthatő gyümölcsök, és könnyű zöldségek azok, amik a legtöbb rostot tartalmazzák. A rost a bélflóra tápláléka. NEM a probiotikum, hanem a rost. Egyszerű, igaz? Szóval következetesen táplálni kell, és kerülni azt, ami árt neki. Így a test, szépen fokozatosan visszaáll eredeti, egészséges állapotába. Ezért neveztem el ezt az oldalt így: Annyira egyszerű.


Hát szóval így történt.


És hogy honnan TUDOM, hogy meggyógyultam? Például onnan, hogy — ha colitises vagy — tudod, van az a mortyogás a belekben, ami egy kolitiszesnek akkor is van, amikor egyébként tünetmentes állapotban van. Na, az nekem már nincs. Régóta nincs. És vigyázok, hogy ne is legyen.


Meggyőződésem, hogy a testünk minden betegségből meggógyítja önmagát, HA nem állunk az útjában. A napi három-öt étkezés, amik során rendszeresen visszük be a mérget (és a rosszul összeállított táplálék is az, akkor is, ha vegán meg nyers), mind nehezíti és gátolja a gyógyulást.


Akik nekem ezt a módszert megmutatták, több mint 40 krónikus beteget segítettek a gyógyuláshoz, colitis, crohn's, cukorbetegek, stb. Ezek az emberek videófelvételeken mesélenk az élményeikről. Az egyiken én vagyok.

414 views0 comments

Recent Posts

See All