• Akos

Mexikói zöldségragu - videóval

Updated: Nov 12, 2019

Ha most megtudnám, hogy már csak egy étkezésem van itt a Földön, akkor mexikóit ennék, sanszos, hogy pont egy ilyet. :)

Hozzávalók:

  • 1 piros kaliforniai paprika

  • 1/2 cukkíni

  • 1 lilahagyma

  • 1 kk paprika

  • 1/2 kk római kömény (a rendes kömény nem jó!)

  • 1 kk só

  • Ízlés szerint chili (a videóban én helyette édes paprikát tettem…)

  • Pár csipet bors

  • Pár csipet fahéj

  • 1 bögre alaplé

  • 1 konzerv vörösbab (240g)

  • 1/2 konzerv csemege kukorica (120g)


Megjegyzés: tudom, a paradicsom és a bab nem passzolnak ide az ételkombitábla szerint, de ilyen kis mennyiségben és(!) ilyen ritkán néha belefér.


Elkészítése:

  1. Felkockázunk egy kaliforniai paprikát, egy fél cukkínit, csíkokra vágunk egy lilahagymát, és felaprítunk egy paradicsomot.

  2. Tálkába készítjük a fűszereket: paprikaport, római köményt, sót, chilit, borsot és fahéjat.

  3. Wokban forralunk egy kis alaplét. Beletesszük a zöldségeket.

  4. Hozzáadjuk a fűszereket.

  5. Bele egy konzerv bab és egy fél konzerv kukorica.

  6. 5-10 percig kevergetve sütjük. Hogy mennyit, az ízlés kérdése. Minden, ami most benne van, fogyasztható volt már akkor is, amikor beletettük. Így tehát az a kérdés, mennyire akarjuk megsütni.

Tipp: próbálhatod úgy is, hogy a cukkíni csak a végén kerül bele, úgy ropogós marad. Így viszont finomra sül. :)


Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.


Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.

27 views

©2019 Annyira egyszerű blog.