Mexikói zöldségragu - videóval
Updated: Nov 12, 2019
Ha most megtudnám, hogy már csak egy étkezésem van itt a Földön, akkor mexikóit ennék, sanszos, hogy pont egy ilyet. :)

Hozzávalók:
1 piros kaliforniai paprika
1/2 cukkíni
1 lilahagyma
1 kk paprika
1/2 kk római kömény (a rendes kömény nem jó!)
1 kk só
Ízlés szerint chili (a videóban én helyette édes paprikát tettem…)
Pár csipet bors
Pár csipet fahéj
1 bögre alaplé
1 konzerv vörösbab (240g)
1/2 konzerv csemege kukorica (120g)
Megjegyzés: tudom, a paradicsom és a bab nem passzolnak ide az ételkombitábla szerint, de ilyen kis mennyiségben és(!) ilyen ritkán néha belefér.
Elkészítése:
Felkockázunk egy kaliforniai paprikát, egy fél cukkínit, csíkokra vágunk egy lilahagymát, és felaprítunk egy paradicsomot.
Tálkába készítjük a fűszereket: paprikaport, római köményt, sót, chilit, borsot és fahéjat.
Wokban forralunk egy kis alaplét. Beletesszük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a fűszereket.
Bele egy konzerv bab és egy fél konzerv kukorica.
5-10 percig kevergetve sütjük. Hogy mennyit, az ízlés kérdése. Minden, ami most benne van, fogyasztható volt már akkor is, amikor beletettük. Így tehát az a kérdés, mennyire akarjuk megsütni.
Tipp: próbálhatod úgy is, hogy a cukkíni csak a végén kerül bele, úgy ropogós marad. Így viszont finomra sül. :)
Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.
Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.