• Akos

Mexikói penne - videóval

Nem bánom, ha azt mondják, fényezem magam - ez a mexikói penne akkor is naggggyon rendben van!!

Ahogy minden recept itt az Annyira egyszerű gyűjteményben, ez is mellőzi a csípős paprikát. Ha chilire vágysz, tegyél bele, én nem szoktam, mert 1. gyerekbarát a recept, 2. ami a szánkat marja, az a beleket is marja, és az nem jó dolog.

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba

  • 3 kaliforniai paprika (egy piros, egy sárga és egy zöld)

  • 1 paradicsom

  • 1 kisebb cukkíni

  • 2 kk só

  • 1 lilahagyma

  • 1 kk paprika

  • 1/2 római kömény

  • 1/4 kk fahéj

  • 1/4 kk bors

  • 1/3 kk asafoetida

  • 1 konzerv (140g) sűrített paradicsom

  • 1/2 konzerv kukorica (120g)

  • 1 konzerv bab (240g)

  • 500g glutén- és tojásmentes penne tészta

  • Kukoricaszósz/krémleves ízlés szerint

Elkészítése:

  1. 25 dkg gombát felkockázunk.

  2. Három kaliforniai paprikát felkockázunk.

  3. Egy paradicsomot felaprítunk.

  4. Egy kisebb cukkínit felkockázunk.

  5. Egy lilahagymát felcsíkozunk.

  6. Forralunk 1 liter vizet 1 kk sóval.

  7. 2 percig főzzük a paprikát (forrástól számítva).

  8. Egy tálkába összekészítjük a fűszereket: 1 kk só, 1 kk paprika, 1/2 római kömény, 1/4 kk fahéj, 1/4 kk bors és 1/3 kk asafoetida.

  9. Vízen vagy alaplén megdinszteljük a hagymát.

  10. Hozzáadjuk a gombát és sütjük 5-6 percig.

  11. Utána hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot és egy konzerv sűrített paradicsomot (140g).

  12. Mehet bele a paprika is.

  13. Adunk hozzá konzerv kukoricát és a cukkínit.

  14. Ha túl száraznak tűnik, adhatunk hozzá fél-egy deci vizet.

  15. A legvégén hozzáadunk egy konzerv vörösbabot.

  16. Az egészet átforraljuk, összesütjük.

Tipp: 1 kk kakaópor és 2 kk agávé szirup adhat hozzá egy kis extra mexikói fílinget.

Főzünk egy adag penne tésztát, és azzal tálaljuk a ragut. Az egészet megönthetjük kukoricaszósszal (kukoricakrémleves).


7 views

©2019 Annyira egyszerű blog.