• Akos

Krumplis-zöldbabos szabdzsi

Krumplival és zöldbabbal készül ez a szabdzsi a receptben, de természetesen ízlés szerint behelyettesíthető bármi bármivel. Szóval lehet zöldbab helyett répa vagy karfiol, csak a főzési időkre kell odafigyelni.

Hozzávalók:

  • 1 ek fekete mustármag

  • 1,6 kg krumpli

  • 1/2 hagyma

  • 1/2 kk currypor

  • 1 kk levespor

  • 1/2 kk garam masala

  • 2,5 kk só

  • 1 kk curry

  • 30 dkg mirelit zöldbab

Elkészítése:

  1. Felhevítünk egy lábast.

  2. Beleöntünk 1 ek fekete mustármagot.

  3. Lefedjük és figyelünk. Amikor pattogni kezdenek, mozgatjuk kissé a lábast, hogy mind egyszerre pattogjon ki. Figyelni kell, mert könnyen megég.

  4. Amikor úgy tűnik, lecseng a pattogás, kiöntjük őket egy tálkába. Vigyázat, a lábas nagyon forró már ekkor.

  5. 1,6 kg krumplit meghámozunk és felkockázunk.

  6. 1/2 hagymát felaprítunk.

  7. Forralunk 1 liter vizet.

  8. Beleteszünk 60 dkg krumplit, 1/2 kk curryport, 1 kk levesport, 1/2 kk garam masalát és 1 kk sót.

  9. 15 perc alatt megfőzzük.

  10. Turmixgépbe szedjük a krumplit.

  11. Adunk hozzá egy darabka nyers hagymát, 1/2 kk curryt és 1/2 kk sót.

  12. Felöntjük főzőlével és krémmé turmixoljuk.

  13. Forró lábasba öntjük a feldarabolt hagymát.

  14. Kevés alaplén megdinszteljük.

  15. Amikor kész, adunk hozzá 1/2 kk curryport, és felöntjük 1 liter forralt vízzel.

  16. Beletesszük az 1 kg krumplit.

  17. Adunk hozzá 1 kk sót.

  18. Főzzük 5 percig.

  19. Utána hozzáadunk 30 dkg mirelit zöldbabot, a mustámagokat és a szószból megmaradt főzőlevet.

  20. 10 perc alatt készre főzzük.

  21. A levet szűrőn át leöntjük róla.

  22. A szűrő tartalmát visszatesszük.

  23. Ráöntjük a fele turmixolt szószt (a többit feltálalhatjuk extra szósznak, ha valaki kér).

  24. Elkeverjük és kész is.

  25. Főtt rizzsel, apróra vágott kaliforniai paprikával vagy salátával tálaljuk.


48 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 Annyira egyszerű blog.