• Akos

Krumplis-zöldbabos szabdzsi

Krumplival és zöldbabbal készül ez a szabdzsi a receptben, de természetesen ízlés szerint behelyettesíthető bármi bármivel. Szóval lehet zöldbab helyett répa vagy karfiol, csak a főzési időkre kell odafigyelni.

Hozzávalók:

  • 1 ek fekete mustármag

  • 1,6 kg krumpli

  • 1/2 hagyma

  • 1/2 kk currypor

  • 1 kk levespor

  • 1/2 kk garam masala

  • 2,5 kk só

  • 1 kk curry

  • 30 dkg mirelit zöldbab

Elkészítése:

  1. Felhevítünk egy lábast.

  2. Beleöntünk 1 ek fekete mustármagot.

  3. Lefedjük és figyelünk. Amikor pattogni kezdenek, mozgatjuk kissé a lábast, hogy mind egyszerre pattogjon ki. Figyelni kell, mert könnyen megég.

  4. Amikor úgy tűnik, lecseng a pattogás, kiöntjük őket egy tálkába. Vigyázat, a lábas nagyon forró már ekkor.

  5. 1,6 kg krumplit meghámozunk és felkockázunk.

  6. 1/2 hagymát felaprítunk.

  7. Forralunk 1 liter vizet.

  8. Beleteszünk 60 dkg krumplit, 1/2 kk curryport, 1 kk levesport, 1/2 kk garam masalát és 1 kk sót.

  9. 15 perc alatt megfőzzük.

  10. Turmixgépbe szedjük a krumplit.

  11. Adunk hozzá egy darabka nyers hagymát, 1/2 kk curryt és 1/2 kk sót.

  12. Felöntjük főzőlével és krémmé turmixoljuk.

  13. Forró lábasba öntjük a feldarabolt hagymát.

  14. Kevés alaplén megdinszteljük.

  15. Amikor kész, adunk hozzá 1/2 kk curryport, és felöntjük 1 liter forralt vízzel.

  16. Beletesszük az 1 kg krumplit.

  17. Adunk hozzá 1 kk sót.

  18. Főzzük 5 percig.

  19. Utána hozzáadunk 30 dkg mirelit zöldbabot, a mustámagokat és a szószból megmaradt főzőlevet.

  20. 10 perc alatt készre főzzük.

  21. A levet szűrőn át leöntjük róla.

  22. A szűrő tartalmát visszatesszük.

  23. Ráöntjük a fele turmixolt szószt (a többit feltálalhatjuk extra szósznak, ha valaki kér).

  24. Elkeverjük és kész is.

  25. Főtt rizzsel, apróra vágott kaliforniai paprikával vagy salátával tálaljuk.


24 views

©2019 Annyira egyszerű blog.