• Akos

Hűtsd le magad! - Tipp a nyárra

Azt olvastam, hogy a hőmérséklet világszintű feljegyzése óta — ami még a XIX. században kezdődött — a húsz legmelegebb év közül 17 nemrégen, 2000. után volt. Vagyis a 18 évből, ami eltelt 2000. után, majdnem mind(ben) rekordmeleg volt. Ez durva, elgondolkodtató és felriasztó. Azon túl, hogy tegyünk az üvegházhatás csökkentéséért (erről más bejegyzéseinkben írtunk), tehetünk közvetlenül azért is, hogy ne főjön meg a fejünk a legnagyobb nyári hőségben.


Vizes hűtés. Személyre szabottan enyhíti a nyári kánikulát.

Az ember a legnagyobb melegben leginkább árnyékban, vagy szobában maradna, de ez nem mindig kivitelezhető. Mehetünk dolgozni, nyaralni, lehet bármi (és általában van is), ami miatt kint kell lennünk a "nagyon" napon.


Kedves Barátom!

Íme, egy "annyira egyszerű" módszer:

1. Fogj egy ruhazsebkendőt, lehetőleg valami szebbet, például fehéret (de a módszer működik csúnyával is).

2. Vizezd be, majd szépen csavard ki, hogy ne tocsogjon a vízben csak nedves legyen.

3. Hajtogass belőle egy 3-4 cm széles csíkot (sálat, ha úgy tetszik).

4. Tekerd a csuklódra, tűrd be a végét, hogy stabilan ott maradjon.


Kész is a személyes klímaberendezésed. Amíg a kendőn lévő víz el nem párolog, addig szépen hűti a bőröd felületét. Ha most azt gondolod, mit ér egy ilyen kis felületen a hűtés, próbáld csak ki és meg fogsz lepődni,


Amikor először kezdtem ezzel kísérletezni még gimis koromban, azt vettem észre, hogy mindenki panaszkodik a hőségre, én viszont azt éreztem, "mit nyüszítenek annyira, nincs is olyan meleg".


Egy hátránya van csak ennek a tuti kis módszernek. Mindenki azt fogja kérdezgetni, hogy mi történt a csuklóddal. "Megsérült?"... 

Hát, ez van. Eldöntheted, hogy azt mondod, "igen", vagy azt, hogy az annyiraegyszeru.hu oldalon tanulad ezt, és ... segíts embertársaidon! ;)


20 views0 comments

Recent Posts

See All