GBR spagetti
Egy olyan étel, amit a tipikus “na, mi van itthon?” ihletett. Csak éppen annyira összejött, hogy megmaradt külön tételnek a listánkon. :D

Hozzávalók:
500g gluténmentes tészta (például Enjoy free az Aldiból.)
3 répa
1/2 hagyma
200 g gomba
300 g mirelit borsó
Barnaszósz (gravy)
Elkészítése:
Tésztafőzés előtt legyen kész a barnaszósz. Forrásban lévő bő vízbe tesszük a tésztát. Olaj nélkül, maximum egy fél kk sóval.
Amikor a víz újra felforr, onnantól még egy percig főzzük, majd lefedve félrehúzzuk a tűzhelyről. Így - tésztafajtától függ - 5-10 perc alatt energiafogyasztás nélkül is megfő. Az Aldi “Enjoy free” márkájú kukoricatészták (spagetti, fusilli, penne) 10 percesek.
Utána leszűrjük, és hogy ne tapadjon össze.
A barnaszószból adunk hozzá 2-3 evőkanállal, és jól átkeverjük.
Három répát felkarikázunk.
1/2 hagymát felaprítunk.
A gombát feldaraboljuk.
A répát forrásban lévő vízbe tesszük.
Főzzük 10 percig.
Hozzáadjuk a mirelit borsót, főzzük még 10 percig.
Felforrósított wokba öntjük a hagymát.
Kevés alaplén dinszteljük egy percig.
Hozzáadjuk a gombát, és együtt sütjük a hagymával.
Kb 6-8 perc alatt a gomba megsül, a leve is elfő. Nem kell különösebben ízesíteni, mert a végén barnaszósszal öntjük le, ami mindezt megteszi.
Tipp: esetleg a gombát meg lehet borsozni, az ad neki egy kicsit más jelleget.