• Akos

GBR spagetti

Egy olyan étel, amit a tipikus “na, mi van itthon?” ihletett. Csak éppen annyira összejött, hogy megmaradt külön tételnek a listánkon. :D

Hozzávalók:

  • 500g gluténmentes tészta (például Enjoy free az Aldiból.)

  • 3 répa

  • 1/2 hagyma

  • 200 g gomba

  • 300 g mirelit borsó

  • Barnaszósz (gravy)

Elkészítése:

  1. Tésztafőzés előtt legyen kész a barnaszósz. Forrásban lévő bő vízbe tesszük a tésztát. Olaj nélkül, maximum egy fél kk sóval.

  2. Amikor a víz újra felforr, onnantól még egy percig főzzük, majd lefedve félrehúzzuk a tűzhelyről. Így - tésztafajtától függ - 5-10 perc alatt energiafogyasztás nélkül is megfő. Az Aldi “Enjoy free” márkájú kukoricatészták (spagetti, fusilli, penne) 10 percesek.

  3. Utána leszűrjük, és hogy ne tapadjon össze.

  4. A barnaszószból adunk hozzá 2-3 evőkanállal, és jól átkeverjük.

  5. Három répát felkarikázunk.

  6. 1/2 hagymát felaprítunk.

  7. A gombát feldaraboljuk.

  8. A répát forrásban lévő vízbe tesszük.

  9. Főzzük 10 percig.

  10. Hozzáadjuk a mirelit borsót, főzzük még 10 percig.

  11. Felforrósított wokba öntjük a hagymát.

  12. Kevés alaplén dinszteljük egy percig.

  13. Hozzáadjuk a gombát, és együtt sütjük a hagymával.

  14. Kb 6-8 perc alatt a gomba megsül, a leve is elfő. Nem kell különösebben ízesíteni, mert a végén barnaszósszal öntjük le, ami mindezt megteszi.

Tipp: esetleg a gombát meg lehet borsozni, az ad neki egy kicsit más jelleget.


19 views

©2019 Annyira egyszerű blog.