• Akos

Borsófőzelék - videóval

Íme, a borsófőzelék annyira egyszerű módra. Egyébként, lehet bármilyen főzelék, zöldbab vagy akármilyen zöldség, a képlet ugyanez.


Hozzávalók:

  • 20-25 dkg krumpli

  • 45 dkg mirelit borsó

  • 1/4 vöröshagyma

  • 1 kk só

  • 1 kk levespor

  • pár csipet bors


Elkészítése:

  1. A krumplit felkockázzuk.

  2. 1 liter vizet forralunk, beledobjuk a hagymát, és a krumplit.

  3. Hozzáadjuk a sót, levesport, borsot.

  4. Főzzük 5 percig fedő alatt.

  5. Ekkor beletesszük a fagyasztott borsót és 10 perc alatt készre főzzük.

  6. Leöntjük a levét egy kancsóba.

  7. Veszünk ki belőle pár kanál (5-10 dkg) borsót, ezt félretesszük.

  8. Egy kis alaplét visszaöntünk, majd botmixerrel krémmé aprítjuk az egészet.

  9. Visszaöntjük a kivett borsót, és egy picit megcsapatjuk a botmixerrel. (Erre az egészre azért van szükség, mert így a legegyszerűbb elérni, hogy legyenek darabkák a főzelékünkben.)

  10. Tetszőlegesen higíthatjuk alaplé hozzáadásával, innentől már elég kanállal bekeverni a hozzáadott alaplét.



4 views

©2019 Annyira egyszerű blog.