Amerikai vacsora - videóval
Updated: Nov 12, 2019
Miért amerikai és miért vacsora? Nos, először is azért amerikai, mert amiket beletettünk, azok a borsót és a répát kivéve amerikából származnak. Legalábbis így tudom. Amik meg nem, azok jól illenek bele, ezért kár lenne őket kihagyni.

És hogy miért vacsora? Mert ha elolvasod A tényleg egészséges táplálkozás című bejegyzésünket, abban rávilágítunk, hogy reggel-délben gyümölcs az ember megfelelő tápláléka. Marad tehát a vacsi, amikor hódolhatunk a zöldségekből készült finomságok iránti szenvedélyünknek.
Hozzávalók:
Krumpli (egészben és nem kell meghámozni)
Édesburgonya hámozva, felkockázva
Kaliforniai paprika csíkokra vágva (a videóban piros van, de mindegyik finom)
50 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
Madársaláta
1 kk só
1 kk vegamix levespor
Nagy adag cheese szósz
Több helyen nem írtam mennyiségeket. Mivel sütőben sütjük őket, tetszőlegesen tehetsz a tálcára, amennyi csak fér (nyilván nem púpozva, persze).
Elkészítése:
A kaliforniai paprikát, az édesburit és az egész (mosott) krumplikat sütőpapírra tesszük.
Esetleg megsózzuk, és 200 fokon kb 45 perc alatt kisütjük. A videóban újburgonyát használtam, ami szépen meg is sült ennyi idő alatt. Ha ez óburgonya, akkor több kell neki, akár egy óra, vagy ha nagyok, még néha másfél is. Ezt kalkuláld bele.
Amíg sül, elkészítjük a zöldségkeveréket.
Forralunk egy liter vizet vagy alaplét. Ha víz, teszünk bele 1 kiskanál sót és 1 kiskanál levesport.
Beleöntjük a fagyott zöldségeket. Ezek 10 perc alatt készre főnek.
Amikor megsültek a burgonyák és a paprika, tányérra tesszük, mellé a mexi-mix, egy kis madársaláta, és jól leöntjük saját készítésű vegán cheese vagyis "sajt"szószunkkal.
Ha vastagbélgyulladásod van vagy crohn beteg vagy, ezt a receptet még ne erőltesd.