Ázsiai rizottó - videóval
Ázsiai. Kicsit tág fogalom. De mivel ez csak egy mindenféle kelet-ázsiai dolgokat össze-vissza használó recept, így maradt. Eleve: Ázsia és rizottó??? Na, erről van szó. Lehet, hogy nem rendeltem hozzá egy konkrét ázsiai országhoz, de ázsiaibb annál, mint amennyire rizottó szakmailag. Viszont: finom és egészséges!!! Csak ez számít.

Hozzávalók:
6-8 fafülgomba
1/2 fej brokkoli
1/4 fej káposzta
2 répa
1/2 piros paprika (például kaliforniai)
1 hagyma
1 kk leverpos
1 kk só
3 ek szójaszósz
3-4 dl miso-curry szósz
2 bögre rizs megfőzve
Elkészítése:
Beáztatunk 6-8 fafülgombát.
Falatkákra vágunk fél fej brokkolit és 1/4 fej káposztát.
Sréhen felcsíkozunk két répát.
1/2 piros paprikát felkockázunk.
Egy hagymát felcsíkozunk.
Forralunk 2 liter vizet/alaplét, ami épp van. Ha víz, akkor adjunk hozzá 1 kk levesport.
Adunk hozzá 1 kk sót.
Beletesszük az összes zöldséget (brokkoli, paprika, hagyma, répa, káposzta, gomba).
Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Utána kiszedjük őket egy forró wokba.
Adunk hozzá 3 ek szójaszószt.
Adunk hozzá 3-4 dl miso-curry szószt.
Kevergetve sütjük 4-5 percig.
Utána hozzákeverünk főt rizst. Kb 1:1 arányban célszerű, vagyis ez így felvesz annyi rizst, ami szárazon 1,5-2 bögre volt.