IMG_8419 2.jpeg

Növényi ételek

Sok oldalról meg lehet közelíteni a táplálkozást: egészségi, ​etikai, környezetvédelmi, gazdasági, stb. irányokból.

Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy komoly betegségem (colitis ulcerosa - vagy fekélyes vastagbélgyulladás), amiből egy bizonyos - kizárólag növényi - étrenddel sikerült csak meggyógyulnom (gyógyszerek nélkül). Az egyik fő paramétere ennek az étrendnek a zsírtartalom minimalizálása. 10% alatti zsírtartalmat (kalóriaszázalékban, nem grammban) csak teljes értékű növényi étrenddel lehet elérni (ez a része csak matek). Erről bővebben olvashatsz Dr. Douglas Graham - 80/10/10 című könyvében. 

Mivel pedig korábban semmi más módon NEM - így pedig IGEN sikerült meggyógyulnom, minden okom megvan rá, hogy higgyem, ez az egyedüli egészséges út.

A megfelelően összeállított növényi étrend tartalmaz mindent, amire a szervezetnek szüksége van. B12 vitamint be lehet kapni havonta 1 tablettát (van belőle vegán).

Következik az előzőekből, hogy ha a 100% növényi étrend lehet egészséges, akkor az állatok bántalmazása azért, hogy testüket vagy melléktermékeiket megegyük, teljességgel (szükségtelen), vagyis felesleges erőszak. A felesleges erőszak pedig szép dolog?

Van rá számtalan tanulmány, hogy a hús és tejtermelés mennyire nem fenntartható (több erőforrást használ, mint amennyit kibocsát, vagyis feléli a bolygó tartalékait), és hogy az őserdőt azért irtják, hogy legyen hely a takarmánygabonának. Szóval, ha meleged van az extrém nyárban, vagy nincs hó, amikor síelni akarsz, tudd, hogy a FAO (Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet) már évek óta mondja az állattenyésztést, mint az globális felmelegedés gyorsulásáért felelős legnagyobb tényezőt. Csak senkit nem különösebben érdekel, amíg néhány év múlva késő nem lesz. 

Érdekesség: több szén-dioxidot bocsát ki a Föld állatállománya évente, mint a Föld összes közlekedési járműve együtt. 

Ezért:

Cselekedj most!

 

Az egészséged csak rajtad múlik, a gyerekeink jövője pedig rajtad is!

Ebben a gyűjteményben kezedbe adunk annyi szuper receptet, hogy azzal:

- egyszerűbben

- gyorsabban

- változatosabban

- egészségesebben

- olcsóbban

tudsz főzni, mint valaha is a hagyományos étrenden, ÉS nagyon durván finomak ezek az ételek!

A megfelelően összállított(!), 100%-ban növényi étrend minden életkorban a legjobb.

Receptek a blogban.